Bærekraft

For oss i Pink Fish er det viktig å behandle planeten med respekt. Vi ønsker å minimere fotavtrykket vårt, og har derfor tatt mange valg for å passe på at vi opererer og drifter så bærekraftig som mulig. Vi har kun nedbrytbar emballasje, vi jobber hardt for å redusere matsvinn – og ikke minst: vi har valgt laks og sjømat som vårt hoved protein isteden for kjøtt!

Hermine_FOR-THE-LOVE-OF-SALMON-3

LAKS

Først og fremst er valget av laks som stjernen i vår meny et viktig bærekraftvalg. Av alle proteiner vi kunne valgt, er laksen den mest bærekraftige. Karbonavtrykket per kilo oppdrettslaks konsumert er betydelig lavere enn for alle sammenlignbare kjøttråvarer. Pink Fish bruker kun leverandører som tar miljøansvaret seriøst, og all fisken vi serverer er ASC-sertifisert. Det betyr at den oppfyller strenge bærekraftskrav utarbeidet av WWF i samarbeid med oppdrettsbransjen.

Vår laks får kun fôr som ikke inneholder antibiotika, GMO eller palmeolje. Vår leverandør har en målsetting om å unngå bruk av kjemikalier til bekjempelse av lakselus, og har stor suksess med bruk av naturlige metoder.

PF-Corporate-Brochure

MATSVINN

Vi strekker oss langt for å unngå å kaste mat i restauranten, og har utviklet strømlinjeformede bestillings- og leverings rutiner som gjør at råvarer ikke blir liggende til de går ut på dato. Vi bruker så mye som mulig av råvarene våre for å minimere avskjær. Og ikke minst: all maten vår blir laget på bestilling. Det betyr at vi ikke har ferdige retter liggende som må kastes etter kort tid for å opprettholde våre strenge kvalitetskrav.

EMBALLASJE

På verdensbasis er plast et av de største miljøproblemene. Derfor har vi valgt å bruke så lite plast som mulig i våre restauranter. All vår emballasje er komposterbar eller minimum biologisk nedbrytbar.