Thai satay burger

11 ingredienser / 578 kalorier / 30 min.

Laks er supert – også som burger. I denne oppskriften trylles fersk laksefilet om til en fristende burger med spicy satay peanøtt saus og frisk thailandsk salat. Server gjerne med ovnsbakte poteter.

INGREDIENSER

110g
laksefilet
1/4ts
salt
2ss
god satay saus
1ss
aioli
1/4
squash, grovrevet
50g
nykål eller spisskål finkuttet
1/8
thailandsk fiskesaus (fish sauce)
1 fedd
rødløk i tynne skiver
1/4ts
hvitløk
1/4
sukker
1/4
lime
1/4
rød chilli
5
småtomater
litt
litt av din favorittsalat
4 skiver
skiver agurk
1
brioche hamburgerbrød

INSTRUKSJONER

Steg #1

Hakk laksefileten fint med kniv eller kvern den på en veldig grov kjøttkvern, bland inn saltet og form den til en burger som er ca 2 cm høy.

Steg #2

Grill burgeren med litt olje på en varm grill eller grillpanne (eller stek den i stekepanne) ca 1 min på hver side. Ha sataysaus på toppen.

Steg #3

Mos limejuice, hvitløk, fiskesaus, tomater, sukker og chilli i en skål eller morter. Bland dette med squash og kål (egentlig er det grønn papaya en bruker i thailand, men det er vanskelig å få tak i så dette er en norsk versjon).

Steg #4

Varm burgerbrødene, gjerne i brødrister.

Steg #5

Ta et fint bilde, #PINKFISH