Thai satay burger

11 ingredienser / 578 kalorier / 30 min.

Laks er supert – også som burger. I denne oppskriften trylles fersk laksefilet om til en fristende burger med spicy satay peanøtt saus og frisk thailandsk salat. Server gjerne med ovnsbakte poteter.

INGREDIENSER

110g
laksefilet
1/4ts
salt
2ss
god satay saus
1ss
aioli
1/4
squash, grovrevet
50g
nykål eller spisskål finkuttet
1/8
thailandsk fiskesaus (fish sauce)
1 fedd
rødløk i tynne skiver
1/4ts
hvitløk
1/4
sukker
1/4
lime
1/4
rød chilli
5
småtomater
litt
litt av din favorittsalat
4 skiver
skiver agurk
1
brioche hamburgerbrød

INSTRUKSJONER

Steg #1

Hakk laksefileten fint med kniv eller kvern den på en veldig grov kjøttkvern, bland inn saltet og form den til en burger som er ca 2 cm høy.

Steg #2

Grill burgeren med litt olje på en varm grill eller grillpanne (eller stek den i stekepanne) ca 1 min på hver side. Ha sataysaus på toppen.

Steg #3

Mos limejuice, hvitløk, fiskesaus, tomater, sukker og chilli i en skål eller morter. Bland dette med squash og kål (egentlig er det grønn papaya en bruker i thailand, men det er vanskelig å få tak i så dette er en norsk versjon).

Steg #4

Varm burgerbrødene, gjerne i brødrister.

Steg #5

Ta et fint bilde, #PINKFISH

Hawaii Poké

12 ingredienser / 445 kalorier / 12 min.

Vi har en sterk mango/jalapeno hot sauce på toppen, den kan evt sløyfes. Eller du kan bruke din favoritt hot sauce.

INGREDIENSER

60g
risotto- eller sushiris
1dl
vann
1/2ts
salt
110g
laksefilet
2ss
soyasaus
2
dråper sesamolje
1/8
hakket rød chili
1/8
finsnittet rødløk eller vårløk
1/8
brokkoli i buketter
6
sukkererter
1
vårløk i skiver
1/4
avokado
2ss
chilimajones (majones tilsmakt med sterk chilisaus, feks sriracha)
1/2
lime

INSTRUKSJONER

Steg #1

Ha ris, vann og salt i en kjele med lokk. Kok opp og la det stå på den laveste temperaturen i 40 min. Ikke rør!

Steg #2

Kutt laksefileten i terninger på ca 1-2 cm, bland den med soya, sesamolje, chili og rødløk.

Steg #3

Kok grønnsakene slik du liker dem (ikke vårløken), og avkjøl i iskaldt vann.

Steg #4

Tørk grønnsakene godt.

Steg #5

Vi har en sterk mango/jalapeno hot sauce på toppen, den kan evt sløyfes. Eller du kan bruke din favoritt hot sauce.

Steg #6

Ta et fint bilde, #PINKFISH

Thai grønn curry

13 ingredienser / 375 kalorier / 15 min.

Ingenting slår en god, spicy thaisuppe med laks. Kokosmelk, ingefær, chili og koriander – trenger vi egentlig si mer? Server suppen med rykende varm ris, og nyt!

INGREDIENSER

1/8
løk
1/4
fedd hvitløk
5g
green curry paste
1ts
solsikkeolje
1/8
rød chili
5g
ingefær
1/4
gulrot
1/4
squash
2
sjampinjonger
1/2dl
kokosmelk
1/2dl
vann eller fiskekraft
110g
laksefilet
1ss
fish sauce
1/2
vårløk
10
blader koriander
1/2
lime

INSTRUKSJONER

Steg #1

Finkutt løken og stek den blank med hvitløk, curry paste og oljen.

Steg #2

Ha i finkuttet chili, ingefær i skiver, gulrot, squash og sjampinjong i skiver, fish sauce, vann/kraft og kokosmelk, kok opp.

Steg #3

Ha i laksen i terninger, kok opp.

Steg #4

Ha på finkuttet vårløk, koriander og legg en lime på ved servering som presses i etter smak.

Steg #5

Ta et fint bilde, #PINKFISH

Amerikansk Caesar salat eller wrap

15 ingredienser / 413 kalorier / 20 min.

Når du vil ha et lettvint og sunt måltid er det lite som kan konkurrere med laks. Her er den i en klassisk caesar salat, som passer veldig godt. Server gjerne som wrap hvis du har lyst å ta den med.

INGREDIENSER

3ss
aioli
1/2ts
sitronsaft
30g
revet parmesan
litt
krutonger
salt og pepper
110g
laksefilet
1ts
olje
1/6
rødløk
romanosalat eller hjertesalat
1
wrap eller stor potetlefse

INSTRUKSJONER

Steg #1

Bland aioli med nesten alt parmesanen og sitronjuice, smak til med salt og pepper.

Steg #2

Strø litt salt over fisken, la den gjerne stå litt før den grilles på høy varme kun på skinnsiden til den er ”stekt” 2/3 opp på fiskekjøttet, litt skal altså være rått på toppen.

Steg #3

Varm wrap eller lefse hvis du bruker det, legg på salat, krutonger, rødløk, dressing, laks og topp med revet parmesan og litt pepper.

Steg #4

Ta et fint bilde, #PINKFISH

American BBQ burger

12 ingredienser / 674 kalorier / 20 min.
Pink Fish American BBQ burger

Amerika er burgeren sitt hjemland, denne saftige lakseburgeren med BBQ saus og cole slaw får virkelig fram den ekte burgerfølelsen!

INGREDIENSER

110g
laksefilet
1/4ts
salt
1ts
olje
1ss
god BBQ saus
1 skive
cheddarost
30g
kål i strimler
20g
revet gulrot
30g
rødløk i tynne skiver
40g
majones
3 skiver
tomat
4 skiver
sylteagurk
litt
av favorittsalaten din
1
brioche hamburgerbrød

INSTRUKSJONER

Steg #1

Hakk laksefileten fint med kniv eller kvern den på en veldig grov kjøttkvern, bland inn saltet og form til en burger som er ca 2 cm høy

Steg #2

Bland majones, med kål, gulrot og nesten all rødløken. Smak til med salt og pepper.

Steg #3

Pensle burgeren med litt olje.

Steg #4

Grill burgeren på en glovarm grill eller grillpanne (eller stek den i en stekepanne) ca 1,5 min på hver side. Legg osten på toppen og BBQ saus.

Steg #5

Varm burgerbrødet, gjerne i brødrister

Steg #6

Ta et fint bilde, #pinkfish på Instagram

Japansk sashimi bowl

11 ingredienser / 440 kalorier / 20 min.

Kombiner rå laks med yuzu, wasabi, teriyaki og ingefær, og få en nydelig sashimisalat. Godt for både kropp og sjel!

Yuzu og wasabi paste får du kjøpt i grønnsaksbutikker, eller gode dagligvarebutikker. Yuzu kan byttes med lime eller appelsin om det er vanskelig å finne.

INGREDIENSER

60g
risotto- eller sushiris
1dl
vann
1/2ts
salt
120g
laksefilet
40g
vårløk
40g
agurk
20ts
wasabinøtter
1ts
yuzu juice
2tss
teriyakisaus
20g
syltet ingefær
2-4g
wasabi
20g
majones

INSTRUKSJONER

Steg #1

Kok opp ris, vann og salt under lokk. Skru varmen på laveste nivå og la stå i 40 minutter uten å røre

Steg #2

Kutt laksefilet i terninger på ca 1-2 cm

Steg #3

Bland sammen yuzu juice og teriyakisaus, og bruk til å marinere fisken rett før servering.

Steg #4

Kutt opp agurk og vårløk i skiver.

Steg #5

Anrett som på bildet

Steg #6

Ta et fint bilde, #pinkfish på Instagram