Laks er supert – også som burger. I denne oppskriften trylles fersk laksefilet om til en fristende burger med spicy satay peanøtt saus og frisk thailandsk salat. Server gjerne med ovnsbakte poteter.
Thai satay burger

INGREDIENSER
110g
laksefilet1/4ts
salt2ss
god satay saus1ss
aioli1/4
squash, grovrevet50g
nykål eller spisskål finkuttet1/8
thailandsk fiskesaus (fish sauce)1 fedd
rødløk i tynne skiver1/4ts
hvitløk1/4
sukker1/4
lime1/4
rød chilli5
småtomaterlitt
litt av din favorittsalat4 skiver
skiver agurk1
brioche hamburgerbrødINSTRUKSJONER
Steg #1
Hakk laksefileten fint med kniv eller kvern den på en veldig grov kjøttkvern, bland inn saltet og form den til en burger som er ca 2 cm høy.
Steg #2
Grill burgeren med litt olje på en varm grill eller grillpanne (eller stek den i stekepanne) ca 1 min på hver side. Ha sataysaus på toppen.
Steg #3
Mos limejuice, hvitløk, fiskesaus, tomater, sukker og chilli i en skål eller morter. Bland dette med squash og kål (egentlig er det grønn papaya en bruker i thailand, men det er vanskelig å få tak i så dette er en norsk versjon).
Steg #4
Varm burgerbrødene, gjerne i brødrister.
Steg #5
Ta et fint bilde, #PINKFISH